INDTAST DIT PASORD

MENTALBESKRIVELSEN - etologi, signaler og funktion

Den første bog på dansk, som går i dybden den mentalbeskrivelse af hunde, der i Danmark bruges af Dansk Kennel Klub, specialklubberne og politiet. Forfatteren, Sten Søndergaard, har været aktiv med tests og mentalbeskrivelse af hunde i et kvart århundrede og har skrevet de kompendier, som Dansk Kennel Klub siden 1998 har anvendt i uddannelsen af nye mentalbeskrivere.

 

Bogen er delt op i tre hovedafsnit. I det første afsnit dykker forfatteren ned i den grundliggende adfærdslære - etologi - som mentalbeskrivelsen bygger på. Her fortælles om de adfærds-funktioner, der tilsammen definerer arten "hund", om tærskelværdierne for de funktioner, der er fokus på i mentalbeskrivelsen og hvordan hundeejeren påvirker hundens adfærd gennem svækning og forstærkning.

 

Andet afsnit handler om hundens signaler, som hundeejeren ser dem hver dag, og som mental-beskriverne ser dem på testbanen. Hunden har et komplekst og varieret sprog, der udtrykkes ved kropssignaler, mimik, bevægelser, lyd, duft og ind imellem også berøring. Sten Søndergaard oversætter en række af signalerne, men han lægger heller ikke skjul på, at vi som mennesker kun er i stand til at opfatte en brøkdel af de budskaber, hunden sender.

 

Tredje afsnit er først og fremmest henvendt til opdrættere - og dermed også til kommende hvalpekøbere. Mentalbeskrivelsen er et værktøj til bedre, mere bevidst og mere effektivt styret hundeavl. Forfatteren gennemgår de værktøjer, Dansk Kennel Klub stiller til rådighed, specielt de spindel-diagrammer, der gør det nemt for opdrætterne og hvalpekøberne at anvende mentalbeskrivelsen i praksis.

"Mentalbeskrivelsen - etologi, signaler og funktion", 148 sider trykt bog

KR. 248.-

"Mentalbeskrivelsen - etologi, signaler og funktion", 148 sider e-bog

KR. 148.-

Vil du købe den trykte version af bogen ?

 

"Mentalbeskrivelsen - etologi, signaler og funktion" udgives af Bystrupgaard forlag og trykkes kun i små oplag ad gangen. Bogen kan være udsolgt - eller der kan være ventetid på leveringen.

 

Bogen er på 148 sider, indbundet i stift bind og illustreret med et væld af herlige farvebilleder, der understøtter teksten og viser en række af hundens signaler, som man ser dem til daglig og på mentalbeskrivelsen.

 

Send en mail til forlaget@bystrupgaard.dk - skriv "MENTALBESKRIVELSEN - TRYKT BOG", antallet af bøger, du gerne vil købe, dit navn og din adresse. Så får du en mail tilbage med en bankkonto, som du kan overføre betalingen til. Eller et telefonnummer, der tager MobilePay.

 

Den trykte udgave af bogen er din ejendom og kan sælges eller foræres væk - helst som gave til en hundeglad ven eller partner !

Vil du købe den digitale e-bog ?

 

"Mentalbeskrivelsen - etologi, signaler og funktion" fås også som e-bog. Udgaven downloader du som et interaktivt PDF-dokument, der er dit personlige eksemplar, som ikke må sælges, kopieres, printes eller på anden måde mangfoldiggøres eller videreformidles. Til gengæld er prisen rimelig.

 

Din e-bog er ikke beskyttet med adgangskode eller andre besværligheder. Men da e-bogen kun er købt som en licens til ét personligt eksemplar, vil det på de fleste af siderne fremgå, at netop dette eksemplar er givet i licens til præcis dig, angivet med for- og efternavn. Der er dog intet i vejen for, at du lægger e-bogen ind på flere platforme (PC / tablet / smartphone) samtidig, blot de alle tilhører dig personligt.

 

Send en mail til forlaget@bystrupgaard.dk - skriv "MENTALBESKRIVELSEN - E-BOG", antallet af e-bøger, du gerne vil købe, dit navn og din adresse. Så får du en mail tilbage med en bankkonto, som du kan overføre betalingen til. Eller et telefonnummer, der tager MobilePay.  Når betalingen er registreret, får du en ny mail med et link og en adgangskode, så du kan downloade din e-bog.

 

Bystrupgaard forlag, Tollestrupvej 23, DK 9500 Hobro. Telefon +45 3089 0703, mail sten@bystrupgaard.dk. CVR: DK16716677